Ngreksa Rasa, Ngreksa Tresna

Lelaki dan Sepedarong puluh tahun wus lumaku
tansah ndak simpen rapet jroning kalbuku
ora isa luntur dening lumakuning wektu
amarga iku tulisan-tulisan gusti kang kudu dilakoni

ora isa ilang esem manismu
ora bakal musna sorot netramu
pra dak selaki aku nate nyimpen rasa

kang nate nancep mring kalbuku
endahing crita kawuri tansah dadi memori
rina trus lumaku nyedaki ratri
baskara meh angslup gumanti candra

sineksen pupuhing gurit pungkasan
kinanthi kidung-kidung panguripan
ngugemi darmaning agesang
ngreksa rasa, ngreksa tresna

 

Sor Ringin Pojok Perumahan “Asabri” Blitar

02:59 .. (4 Agustus 2014)

2 comments for “Ngreksa Rasa, Ngreksa Tresna

  1. Ashbar
    15 April 2015 at 12:51

    Terima kasih atas “pelajaran” bahasa jawanya. Saya jawa karena keturunan. Lahir di Sumatra, tapi pengen belajar bahasa jawa. Mohon tunjuk ajarnya. Terima Kasih.
    Salam Kenal.

    • admin
      16 April 2015 at 19:42

      alhamdullilah jika bermanfaat … mudah-mudahan akan punya banyak waktu untuk nulis lagi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *